فلاتر یک فریم ورک نو ظهور متن باز (Open Source) ارائه شده توسط شرکت گوگل که در اینجا می خوام به اختصار دلایل استفاده از این فریم ورک رو بررسی کنم.
فلاتر در ابتدا جهت توسعه اپلیکیشن های موبایل ارائه شد به صورتی که شما با یک بار کد نویسی می توانستید هم خروجی اندروید (Android) و هم خروجی IOS بگیرید این موضوع بسیار کار برنامه نویسان اپلیکیشن موبایل رو ساده میکرد در حال حاضر که دارم این مقاله را برای شما می نویسم فلاتر قابلیت طراحی و ساخت اپلیکیشن های ویندوز و MacOs را هم به فریم ورک خود اضافه کرده ، که در حال توسعه و بهبود است. به غیر از این موارد با فلاتر می توان اپلیکیشن برای os های ساعت های هوشمند و تلوزیون های اندرویدی طراحی کرد.
فلاتر از زبان برنامه نویسی دارت (Dart) استفاده می کند که این زبان هم توسط شرکت گوگل توسعه یافته است. این زبان بسیار قدرتمند است و مشابه به زبان جاوا اسکریپت است کسانی که به زبان جاوا اسکریپت تسلط دارند به راحتی می توانند این زبان را یاد بگیرند. همچنین فلاتر از قابلیت هات ریلود (Hot Reload) پشتیبانی میکند یعنی زمانی که شما یک برنامه را کد نویسی میکنید و بعد در آن تغیری اعمال می کنید برنامه نیاز به کامپایل مجدد ندارد و فقط تغییرات اعمال می شود.
یک نکته جالب دیگر در زمینه فلاتر موتور رندر گرافیکی Skia است این موتور به حدی قوی است که میتوان با آن بازی های دو بعدی برای اندروید ساخت همچنین این موتور گرافیکی توان اجرا روان انیمیشین ها و المان های گرافیکی را دارد که به وسیله آن می توان هر نوع اپلیکیشنی را طراحی کرد.
با توجه به توضیحاتی که دادم فلاتر آینده بسیار روشنی دارد و شرکت گوگل در حال گسترش این فریم ورک است در حال حاضر شرکت های alibaba ، BMW ، Hamilton ، New York Times به فلاتر اعتماد کرده و اپلیکیشن های خود را با فلاتر توسعه داده اند این فقط بخشی از شرکت های استفاده کننده از فلاتر است در پایین عکسی از میزان جامعه استفاده کننده از فلاتر نسبت به React را می بینید که در حال حاضر فلاتر جامعه بزرگتری نسبت به React دارد.